Borgonja

Prateći lozu u vinogradu i grožđe Borgonje došli smo na ideju da je ta sorta pogodna i za proizvodnju dozrelog vina, doduše nešto nježnijeg tijela i mekšeg karaktera od ostalih crnih vina. Kod ovog smo vina sačuvali određenu količinu iz dobrih berbi, dali mu vremena da dozrije u drvenoj bačvi, i stavili na dozrijevanje u bocu. Boja mu je nešto svjetlija, zbog starenja, ali zato to nadoknađuje voćnim mirisom, blagog okusa koji ne opterećuje. U ovom vinu spojena je snaga, svježina i elegancija, a istodobno zadržan nepatvoreni “autogram” sorte.

SKU: 011 Kategorija:
Opis

Opis

Prateći lozu u vinogradu i grožđe Borgonje došli smo na ideju da je ta sorta pogodna i za proizvodnju dozrelog vina, doduše nešto nježnijeg tijela i mekšeg karaktera od ostalih crnih vina. Kod ovog smo vina
sačuvali određenu količinu iz dobrih berbi, dali mu vremena da dozrije u drvenoj bačvi, i stavili na dozrijevanje u bocu. Boja mu je nešto svjetlija, zbog starenja, ali zato to nadoknađuje voćnim mirisom, blagog okusa koji ne opterećuje. U ovom vinu spojena je snaga, svježina i elegancija, a istodobno zadržan nepatvoreni “autogram” sorte.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Regija

Istra

Sorta

Borgonja

Temperatura posluživanja

15°C

Alkohol

13,5%

Sadržaj

0,75L

Kulinarska preporuka

Tjestenine s mesnim umacima, tartufe, zrele i mlade sireve.